BİZDEN HABERLER Haberler Ana Sayfası

TEİAŞ'DEN RES VE GES`LERE 3 GW`LIK LİSANSSIZ KAPASİTE TAHSİSİ
LİSTE İÇİN....

Güneş ve rüzgar enerji santralleri için 45 ildeki 183 trafo merkezinde toplam 2958 MW`lık lisanssız bağlantı kapasitesi açıkladı. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ), rüzgar ve güneşe dayalı lisanssız elektrik üretim tesisleri için trafo merkezi bazında bağlantı kapasitelerini ilk kez açıkladı. 

Listede, bugüne kadar dağıtım şirketleri ve organize sanayi bölgeleri tarafından yönetmelikçe tahsis edilen 2 MW kapasiteye ilave talebin bulunmadığı merkezler yer almadı. Bu merkezlere ait oluşabilecek ilave veriler gelecek talepler çerçevesinde listeye eklenecek. 

TEİAŞ, lisanssız GES ve RES bağlantı kapasiteleri listesini her ayın ilk haftasında güncelleyerek kendi internet sitesinde yayımlamaya devam edecek. 

3 GW`YE YAKIN KAPASİTE

TEİAŞ`ın yayınladığı ilk listede, 45 ildeki 183 trafo merkezi için toplam 2958 MW`lik bağlantı kapasitesi yer aldı. Listeye göre rüzgar ve güneş santralleri, bazı illerde tek bir trafo merkezinden, kimilerinde ise birden fazla trafo merkezinden şebekeye bağlanabilecek. 

EN YÜKSEK KAPASİTE KONYA`DA

TEİAŞ`ın listesine göre 8 ildeki trafo merkezlerinde 100 MW`nin üzerinde GES ve RES üretim tesisi bağlantı kapasitesi var. En yüksek bağlantı kapasitesi açıklanan ilk üç il ise sırasıyla Konya (468,038), Gaziantep (234,9) ve Kayseri (202,32) oldu. 

GAZİANTEP 2 TM, İLK SIRADA

Trafo merkezi bazında en yüksek bağlanma kapasitesi ise 125,9 MW ile Gaziantep-2 TM`de yer aldı. Bunu 66 MW ile Elazığ Ferrokrom, 54 MW ile Niğde Mıslıova, 52 MW ile Adıyaman TM, 51`er MW ile Gaziantep-5 (OSB) ve Karapınar TM izledi.